Κοτόπουλο σε κρουστά αλατιού με κάρδαμο, δεντρολίβανο και λεμόνι
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
3 κιλά χοντρό αλάτι
1 κοτόπουλο ολόκληρο
4 κουταλιές σπόρους κάρδαμο
2 αυγά
2 λεμόνια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτάλια χοντροκομμένο πιπέρι
1 ματσάκι δεντρολίβανο
1 ποτήρι κρασί λευκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C. Σε ένα μπολ ανακατέψετε το αλάτι, τα αυγά, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι και το κρασί.
Ανακατέψετε το λάδι με το δεντρολίβανο και αλειψτε το κοτόπουλο με το λάδι. Γεμίστε την κοιλιά του κοτόπουλου με τα λεμόνια που περίσσεψαν.
Πάρτε ένα μεγάλο ταψί, στρώσετε ένα φύλλο λαδόκολλας. Απλώστε επάνω στη λαδόκολλα το 1/3 του αλατιού και ακουμπήστε επάνω το κοτόπουλο. Έπειτα τυλίξτε με το υπόλοιπο αλάτι γύρω γύρω όλο το κοτόπουλο.
Βάλτε το στο φούρνο και ψήστε για 2 ώρες. Οταν είναι έτοιμο, βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κάτσει για 10 λεπτα. Αφαιρέστε το αλάτι με την πέτσα.