ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Για το Ρολό Κοτόπουλο
1 ρολό κοτόπουλο περίπου 2 κιλά
1 κ.σ. σουμάκ
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
ξύσμα από ένα λεμόνι
3 ρόδια
4 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. σόγια
αλάτι & πιπέρι
Για το πλιγούρι
500 γρ πλιγούρι
1 κρεμμύδι
500 ml νερό ή ζωμός
6 μανιτάρια
200 γρ αμύγδαλα άσπρα καβουρδισμένα
2 κ.σ. βούτυρο
150ml λευκό κρασί
200γρ σταφίδες
200 γρ αποξηραμένα βερύκοκα
1 ρόδι καθαρισμένο
500 γρ συκωτακια κοτόπουλο
1 κ.σ. θυμαρι
μπαχάρι
αστεροειδής γλυκάνισος
αλάτι & πιπέρι
Ρολό Κοτόπουλο
Κόβουμε τα ρόδια στη μέση και τα στιβουμε σε ένα λεμονοστιφτη και κρατάμε μερικά σπόρια για ντεκόρ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το χυμό με το μέλι και τη σόγια μέχρι να συμπυκνωθεί ο χυμος και να στέκεται στο πίσω μερος από ένα κουτάλι.Ανακατεύουμε το σουμακ με το αλάτι, το πιπερι και το ξύσμα λεμονιού και τρίβουμε με αυτό το κοτόπουλο. Ψήνουμε για 20 λεπτα και το γυρνάμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160C και αλειφουμε το κοτόπουλο με το γλασο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μετά από 15 λεπτα μέχρι να γλασαρει η πέτσα και να έχει ένα ωραίο χρώμα. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια επιφάνεια κοπής και το αφήνουμε να ξεκουραστει για 15 λεπτά. Το κόβουμε σε μερίδες με προσοχή χωρις να χαλάει η πέτσα. Συνοδεύουμε με το πλιγούρι.
Πλιγούρι
Βράζουμε το πλιγούρι σε αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε. Σε ένα φαρδύ τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα συκωτάκια με το βούτυρο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό. Μόλις είναι έτοιμα τα συκωτάκια και εξατμιστεί ο ζωμός προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Τελευταίο βάζουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε και το κρατάμε ζεστό.